vineri, decembrie 23, 2005

Fiinte de lumina

Fiinte de lumina - ghizii si ingerii Reiki

Conceptul de ghizi spirituali, ingeri, ghizi Reiki si fiinte iluminate este greu de inteles pana in momentul in care incepi sa le simti prezenta sa lucrezi cu ei, sa-i iubesti.
In religie sunt mentionati, iar in timpul slujbelor sunt invocati sub forma de ingeri, arhangheli, Sfanta Treime, sfinti, etc. Toate aceste entitati vin in ajutorul celui care le cheama. Conditia de baza ca ele sa-si faca simtita prezenta si sa se manifeste este sa le cerem ajutorul sa le chemam. Ei sunt in preajma noastra tot timpul gata sa ne sprijine, dar ne iubesc prea mult ca sa intervina peste liberul nostru arbitru. Aceste entitati lucreaza cu partea sacra, divina din noi, cu sufletul nostru. Sufletul este dpdv fizic ceva care nu se vede insa exista. Este o forma de energie. Pentru a lucra cu sufletul nostru aceste entitati trebuie sa fie asemenea lui. Deci ghizii spirituali, ingerii, ghizii Reiki si fiintele iluminate sunt energii pe care le invocam atunci cand cerem ajutor.
Aceasta energie se manifesta intr-un anumit fel indeplinind cerinta noastra. Felurile de manifestare sunt multiple: trimiterea unui gand care simti ca vine din adancul sufletului si este un adevar profund, crearea de situatii din care sa inveti ce sa faci ca sa iti implinesti dorintele, conjuncturi favorabile, intalnirea unui prieten/ cunostinta sau necunoscut care iti spune ceva sau te ajuta efectiv, etc.

Totul in jur este energie. Noi ca oamani suntem forme energetice.Ghizii spirituali, ingerii, ghizii Reiki si fiintele iluminate sunt de asemenea energii cu frecvente de vibratie diferite care compun intregul. Spre exemplu lumina are frecvente diferite de vibratie. Lumina alba se descompune in raze: Rosu, Oranj, Galben, Verde, Albastru, Indigo, Violet. Exista entitati care lucreaza cu anumite vibratii de energii sau cu toate aceste vibratii. Toata coordonarea vine de la o sursa unica, numai formele de manifestare sunt diferite in functie de nivelul pe care exista o entitate. Ca exemplu: oricine a experimentat sentimentul compatibilitatii sau incompatibilitatii cu anumite persoane. Gandurile, actiunile noastre au si ele o vibratie cand le materializam ele ne dau vibratia lor. In felul acesta ne place sau nu compania unei persoane pentru ca ea vibreaza la fel ca noi sau mai sus ori din potriva are alta vibratie. Entitatile care ne ajuta au vibratie inalta si compania lor ne place. Ghizii Reiki sunt entitati care sunt asociate energiei Reiki in care suntem initiati prin acordaje.

Apare totusi o intrebare: Cum stim ca primim informatii de la ghizii nostri si nu de la alte entitati mai putin binevoitoare?

In primul rand prin practica Reiki vibratia noastra creste sau cel putin o mentinem la un anumit nivel. In general atragem in jurul nostru entitati care vibreaza pe aceleasi frecvente cu noi. Deci daca emitem in jur dragoste, compasiune, armonie, pace, sentimente pozitive in general avem in jur entitati care vibreaza pe aceste frecvente. Ele au acces la noi, pot sa ne indrume si sa ne ajute. In acele momente te vindeci si te dezvolti spiritual.

Orice informatie primesti trebuie sa-ti folosesti discernamantul. Daca indrumarea pe care o primesti este benefica sau nu vei simtii. Gandeste-te ce simti? Frica, agitatie, anxietate sentimente negative sau pace, liniste, bucurie si fericire, sentimente pozitive? Lasa sufletul sa-ti vorbeasca. Atunci cand pacea, linistea si multumirea se instaleaza in inima ta vei sti ca ai facut alegerea corecta. Atentie! Solutia corecta este cea benefica pentru toti. E greu nu-i asa? Dar cu siguranta se poate. Intentia trebuie sa fie totdeauna pozitiva.

La gradul II Usui Reiki se recomanda meditatiile pentru intalnirea cu ghidul Reiki a celor care doresc gradul de maestru. Facand aceste meditatii ghidul Reiki poate sa apara in forme diferite. Practic ghizii apar sub o infatisare pe care noi o acceptam la nivel mental. Ei pot sa apara ca oameni, animalele, ingeri, forme de energie in miscare, sfere de lumina, stele de lumina, campuri energetice etc. Acestea sunt imaginile care pot sa apara in timpul meditatiei. Ghizi mai pot fi simtiti prin senzatiile fizice exercitate asupra pielii ca de exemplu intepatura, pulsatie, presiune, gadilatura, incalzire a unei zone sau discomfort intr-o parte a corpului. Ghizii pot sa vina sub forma gandurilor care parca apar de nicaieri si de peste tot in acelasi timp. Ei se pot manifesta dupa cum am mai mentionat sub forma unor ganduri / cuvinte care ies din gura noastra sau prin ceea ce scriem atunci cand anterior nu am avut nici un fel de constiinta sau gand ca aceste cuvinte se vor forma. Ghizii pot sa apara ca o mantra, un cantec, o propozitie care incepe sa-ti zboare prin minte tot timpul. Poti sa auzi in minte ritmuri de muzica sau sau coruri angelice. Informatiile de la ghizi pot sa fie o culoare, o imagine, un mesaj pe care deodata il vezi peste tot sau repetarea acelorasi evenimente.

Entitatile au miros. Cele pozitive miros placut, cele negative miros urat. Poti sa-ti identifici ghidul si prin miros. El poate sa aiba un parfum, o aroma carateristica sau poate sa-ti induca in corp anumite senzatii de caldura, frig sa simti o briza, etc. Unii oameni au capacitatea de a vedea si/ sau auzi aceste entitati.
Este cazul cel mai fericit pentru ca ei pot discuta permanaent cu ghizii lor fara sa fie nevoie de alte mijloace de comunicare.

Deci pentru a receptiona mesajele ghizilor trebuie sa ne extindem constiinta, atentia. Este un lucru pe care inaintasii nostri il stiau. Ei interpretau tot ceea ce perceparau cu mintea, cu simturile fizice, cu corpul si sufletul ca fiind semnale venite de la divinitate. Ghizii se manifesta acolo unde sufletul este pregatit si vrea sa-i asculte. Pentru a comunica eficient cu ei trebuie in primul rand sa avem increderea, discernamantul si dorinta de a-i asculta cu adevarat.

Rugaciunea de multumire este o modalitate prin care accepti ghidarea renuntand la ego. Trebuie sa lasi la o parte tentatia de a analiza, cataloga, clasifica, de a trece totul prin ratiune. Cand aceste lucruri sunt facute, deschidem usa si ghizii Reiki vor intra in viata noastra.

Cele mai importante elemente care afecteaza capacitatea de a comunica cu ghizii pentru a ne indruma spirtual sunt increderea, discernamantul si dorinta de a asculta cu adevarat. Exista o lege universala: "Cere si ti se va da". Singurul element care ramane este de a discerne in ce forma aceasta indrumare va aparea. Ghizii spirituali asteapta cu rabdare ca noi sa le recunostem prezenta, sa comunicam cu ei. Cand realizam ca ajutorul pe care l-am cerut este prezent, singurul lucru care ne ramane de facut este sa stam linistiti si sa ascultam cu inima. In acest fel vom face alegeri corecte cu inima.

Ghizii, ingerii si cei iluminati sunt simpli purtatori ai inteligentei si a dragostei Divine. Ghizii ne pot ajuta sa gasim modalitati de a lucra cu Reiki, sa invatam sa lucram cu energia, sa ne dezvoltam spiritual... sa ne vindecam. Ei ne ajuta sa stim unde sa directionam Reiki pentru ajutorul propriu sau pentru persoanele pe care le ajutam sa se vindece. Ei pot ajuta ne comunice sa stim cand sa abordam sau sa sugeram a alta modalitate de vindecare pentru a complementa Reiki. Ajutati de ghizii putem sa vorbim sufletului altei persoane si sa discernem cea mai eficienta metoda de a-i fi de ajutor. De asemenea, ne pot ajuta sa recunostem comportamente, actiuni si ganduri necorespunzatoare, si in acelasi timp ne ofera sugestii de inlocuire a lor cu alte modele mai sanatoase.

Fiinte de lumina care se invoca in diverse situatii:

MIHAIL
Se invoca pentru protectie proprie sau a altei persoane impotiva energiilor malefice, curatirea unui spatiu, energizare, forta/curaj.

GABRIEL
Este arhanghelul milei. El transmite mesajele catre Dumnezeu.

RAFAEL
Este arhanghelul vindecarii. El ajuta in procesul de vindecare atunci cand ii este invocata prezenta.

URIEL
Ofera ajutor, protectie, gandire clara in special celor plecati in calatorii initiatice. Este arhanghelul ajutorului si salvarii aproapelui, al calatorilor.

METRATON
Este conducatorul tuturor arhanghelilor, patronul gandurilor, gardianul promisiunilor si juramintelor. Se poate invoca pentru inlaturarea duhurilor necurate, pentru rezolvarea problemelor karmice (legate de promisiuni sau pacate cu gandul)

Zadkiel
Ne ajuta atunci cand ne rugam sa trecem peste ispita. Inlesneste coborarea mintii in inima.

HADRANIEL
Ingerul iubirii si compasiunii.

RAZIEL
Arhanghelul intelepciunii. Este bine sa se invoce in meditatiile regresive pentru intelegerea corecta a vietilor trecute.

IOFIEL
Ingerul frumusetii. Se invoca or de cate ori se doreste imprimarea unui aer de frumusete unei incaperi.

GALGALIEL
Controleaza energiile superioare. Se poate invoca ori de cate ori se doreste cresterea vibratiei a unui loc. Are efect si de curatare a spatiului respectiv.

PHANUEL
Ingerul sperantei. Este benefic in cazurile de depresie, melancolie, lipsa dorintei de viata.

ISRAFEL
Este ingerul muzicii.
Imprima calitati energizante si purificatoere muzicii atunci cand dorim sa intram in meditatie sau sa ne relaxam.

NATHANIEL
Ingerul focului.

SANDALPHON
Ofera putere fizica si capacitatea de lider.