joi, mai 12, 2005

Cinci-ul

5 Este cifra sexualitatii masculine, deoarece este compusa din prima cifra feminina 2 + prima cifra masculina 3, iar în dragoste femeia se aduna barbatului, dându-se în voia acestuia si în placerile lui. Daca 3 - este cifra reproducerii, atunci 5 - este cifra placerilor sexuale, sex în numele sexului. Aceasta este cifra Don Juanilor - instabilitatii, omului schimbator, iubitor de risc si aventuri, atras de tot si de toate nu se opreste la cele atinse, permanent vrea ceva nou, evita responsabilitatea, cateodata sunt perversi, tind sa denatureze unele lucruri, sa falsifice realitatea. Unele din calitatile lui 5 se refera nemijlocit la simbolul falic - actiune, repeziciune, impulsivitate, iritare, elasticitate, excitare si flexibilitate. Oamenii acestei cifre au reactii spontane si prin natura lor nu suporta responsabilitatea.
Intr-un sens mai larg 5 exprima sensibilitatea, placerile sexuale si corporale în întregime deoarece este cifra a cinci simturi. In secolul al Xl-ea un calugar din Manastirea Sfantului Victor scria: ,,Din cauza ca exista 5 simturi de cunoastere, cifra 5 reflecta omul firesc, care este plin de pacate din cauza placerilor corporale si totusi tinde si iubeste tot ceea ce îi aduce placere din exterior prin intermediul acestor cinci simturi, deoarece el nu stie de existenta placerilor spirituale". 5 reprezinta omul firesc nu numai din cauza a cinci simturi dar si din cauza ca 5 este cifra naturii. 5 se compune din 1 - potenta creativa a lui Dumnezeu si 4 - materia iar atunci cand materiei i se adauga viata apare ca rezultat Lumea Naturii - compusa din minerale, vegetale, animale si omul. Oamenii acestei cifre sunt multilaterali, forma lor fiind o stea cu cinci colturi la fel de multilaterala ca si ei. Din cauza ca cinci este plasat între 1 si 9 aflandu-se la mijloc, oamenii acestei cifre pot fi nervosi, nehotarati, chiar agresivi mai ales atunci cand trebuie sa aleaga între doua lucruri. Acestia nu prea doresc sa nimereasca în situatii unde apar compromisuri, se tem ca de moarte de examene si diverse testari. Ei tind în acelasi timp înainte, dar tot timpul privesc înapoi. Pe acestia cel mai mult îi afecteaza si îi influenteaza trecutul, mai ales daca în trecut s-a întamplat ceva nu prea frumos. De aceea ei cel mai des nimeresc într-o capcana foarte dificila între trecut si viitor, prezentul poate deveni un adevarat iad.
Trupul are cinci simturi: vederea, auzul, gustul, mirosul, pipaitul, iar sufletul are si el cinci simturi: mintea, ratiunea, simtirea întelegatoare, cunostinta si stiinta. Dupa SmerituI Moriah Maxim numarul cinci esta rotund si cilindric caci înmultit cu orice numar fara sot da un numar care se sfarseste cu cinci adica ?nu iese niciodata din sine".Trebuie de remarcat ca tarile fost comuniste, mai cu seama Rusia, atrag o însemnatate deosebita acestei cifre. Unii ocultisti sunt de parerea ca stelele ridicate deasupra Kremlinului cat si deasupra altor institutii nu au fost deloc întamplator plasate în anumite zone ale oraselor si orientate într-o anumita directie, ci aveau scopul lor de a influenta masele prin intermediul energiilor formei. Si în prezent ocultistii utilizeaza forma stelutei cu cinci colturi în cele mai diverse scopuri, tot ei spun ca cladirea Pentagonului nu a fost construita întamplator asa cum stim noi.
Anatol Basarab