joi, aprilie 21, 2005

Lectia scoicii perliere

Cum face scoica de produce o perla?
Inainte de toate, exista un graunte de nisip care a patruns in cochilia ei si care constituie pentru scoica un inconvenient, caci o irita: A, isi spune ea, cum sa fac sa scap de el? Ma zgarie, ma mananca, ce sa fac? Si iata ca incepe sa reflecteze; se concentreaza, mediteaza, cere sfaturi, pana in ziua in care va intelege ca nu va ajunge niciodata sa scape de acel graunte de nisip, dar ca are posibilitatea de a-l inveli pana va deveni neted, lustruit, catifelat. Si cand a reusit, este fericita si isi spune: A, am reusit sa inving o dificultate!
De mii de ani scoica perliera ii invata pe oameni, dar oamenii nu si-au insusit lectia. Si care anume este aceasta lectie? Aceea ca, daca reusim sa ne infasuram dificultatile intr-o materie luminoasa, dulce, irizata, vom dispune de bogatii nemaintalnite.
Iata ce trebuie sa intelegeti. Deci, de acum inainte, in loc sa va plangeti si sa stati si sa va macinati fara sa faceti nimic, munciti si secretati acea materie speciala in care va puteti infasura dificultatile. Cand va aflati in fata unui eveniment neplacut, a unei persoane insuportabile, bucurati-va si spuneti-va: Doamne, ce sansa, inca un graunte de nisip, iata o posibilitate pentru o noua perla! Daca intelegeti imaginea scoicii perliere veti avea de lucru pentru toata viata.